صدر تولیدکنندگان فولاد در اختیار فولاد خراسان

کسری غفوری در حاشیه نشست شرکتهای تابعه وزارت تعاون ، کارو رفاه اجتماعی خراسان رضوی افزود : امسال سال عجیبی برای صنایع فولاد کشور است
صدر تولیدکنندگان فولاد در اختیار فولاد خراسان
1399/08/28 09:32:26

کسری غفوری در حاشیه نشست شرکتهای تابعه وزارت تعاون ، کارو رفاه اجتماعی خراسان رضوی افزود : امسال سال عجیبی برای صنایع فولاد کشور است با این توضیح که فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان به ترتیب منفی ۱۵ و ۲۵ درصد سودآوری داشته‌اند و پس از آنها فولاد خوزستان ۹ درصد ، کاوه جنوب ۲۵ درصد ، فولاد ارفع ۵۱ درصد و فولاد هرمز ۵۴ درصد افزایش سود در ۶ ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال کسب کرده‌اند.

وی ادامه داد : این درحالی است که فولاد خراسان با دارا بودن هزینه حمل و تامین مواد اولیه بالا امسال با کسب ۹۲ درصد سود در صدر تولید کنندگان فولاد کشور قرار گرفت و امیدواریم بتوانیم تا پایان سال ۹۹ با کسب سود ۶ ماهه دوم به ۳۰ هزار میلیارد ریال سود برسیم.

مدیرعامل مجتمع فولاد خراسان گفت : در حال حاضر با تولید میزان قابل توجهی اکسیژن در کشور به صورت رایگان اکسیژن بیمارستانهای نیشابور را در دوره شیوع کرونا تامین می‌کنیم . البته به صورت موردی اکسیژن بیمارستانی برخی دیگر از شهرهای استان و همچنین یک مورد در استان گلستان را تامین کردیم.

غفوری افزود : با توجه به افزایش ۳۰ درصدی کرایه حمل توسط کامیونداران و اعتصاب این قشر، برای تامین مواد اولیه خود دچار مشکل هستیم و امیدواریم بتوانیم از ناوگان ریلی برای انتقال مواد اولیه این مجتمع فولادی استفاده کنیم.

مجتمع فولاد خراسان در منطقه ای به مساحت ۱۴۰۰ هکتار، واقع در ۱۵ کیلومتری شمال غرب شهرستان نیشابور به عنوان بزرگترین تولید کننده فولاد در شرق کشور، از سال ۱۳۸۰ به بهره برداری رسید.

این مجتمع در سال ۱۳۶۹ با سرمایه اولیه ۱.۵ میلیارد ریال با مشارکت شرکت ملی فولاد ایران و بانک سپه تاسیس شد و با نام نورد فولاد خراسان به ثبت رسید و در سال ۷۴ نام آن به شرکت مجتمع فولاد خراسان تغییر یافت.

از کل سهام مجتمع فولاد خراسان ۵۱.۴۴ درصد به صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر، ۳۲.۱۶ درصد به شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات، ۱۳.۳۳ درصد به موسسه صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان و ۳.۰۷ درصد به سایر سهامداران تعلق دارد.

این مجتمع دارای ۶ کارخانه گندله سازی با ظرفیت تولید ۲.۵ میلیون تن در سال ، ۲ واحد احیای مستقیم با ظرفیت ۱.۶ میلیون تن ، ۲ واحد فولادسازی با ظرفیت ۱.۴ میلیون تن و کارخانه نورد با ظرفیت تولید سالانه ۶۴۰ هزار تن است .

منبع: معدن نامه